Са састанка / - фото: Министарство одбране
21/07/2021 u 17:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пуковник Дуда у опроштаjноj посjети: Црна Гора да рачуна на подршку Француске

Ђуровић jе овом приликом изразио задовољство сарадњом оружаних снага Француске и Црне Горе, кроз реализациjу броjних активности дефинисаних билатералним плановима сарадње

Изасланик одбране Републике Француске, пуковник Фабрис Дуда, боравио jе 21. jула у опроштаjноj посjети Министарству одбране Црне Горе.

Како се наводи у саопштењу, пуковник Дуда се том приликом састао са министарком одбране Оливером Ињац, коjа jе похвалила његов свеукупни рад  и допринос jачању и развиjању одбрамбене сарадње Црне Горе и Француске, кроз броjне проjекте и активности засноване на приjатељским односима и заjедничким интересима.

Ињац jе такође изразила задовољство због успjешне сарадње морнарица и ваздухопловстава двиjе земље, као и захвалност за подршку коjу Француска пружа Црноj Гори у оквиру учешћа у међународним мисиjама. Дуда jе, осврћући се на своj ангажман изасланика одбране акредитованог у Црноj Гори на нерезидентноj основи, изразио задовољство због успjешне сарадње министарстава и оружаних снага Црне Горе и Француске у броjним доменима, коjа jе додатно оjачана пуноправним чланством Црне Горе у Алиjанси.

Он је додао да очекуjе да ће се сарадња у области одбране развиjати и унапређивати и током мандата његовог насљедника, истичући да Црна Гора може и убудуће да рачуна на подршку Француске на пољу реформи свеукупног система одбране, као и на путу остваривања свог приоритетног спољнополитичког циља, чланства у Европскоj униjи.

Пуковник се приликом опроштаjне посjете Министарству одбране Црне Горе састао и са генералним директором Директората за политику одбране, генерал-маjором Раjком Пешићем, коjи се француском изасланику одбране посебно захвалио на посвећеном ангажовању у погледу подршке коjу Француска пружа Воjсци Црне Горе у оквиру учешћа у међународним мисиjама, као и на преданом раду на реализациjи активности предвиђених годишњим плановима билатералне сарадње двиjе земље.

Пуковник Дуда се састао и са начелником Генералштаба Воjске Црне Горе, бригадним генералом Милутином Ђуровићем.

Ђуровић jе овом приликом изразио задовољство сарадњом оружаних снага Француске и Црне Горе, кроз реализациjу броjних активности дефинисаних билатералним плановима сарадње. Такође, пожелио jе пуно успjеха пуковнику Дуди на новоj дужности и захвалио се на досадашњоj сарадњи.

Обjе стране су истакле увjерење да ће се развоj одбрамбене сарадње наставити и у наредном периоду, чему ће доприниjети и планирано потписивање Споразума о сарадњи у домену одбране између Влада Републике Француске и Црне Горе.

Изасланик одбране Републике Француске се састао и са в.д. генералног директора Обавjештаjно безбjедносног директората, потпуковником Тодором Горановићем, закључује се у саопштењу Министарства одбране.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:31