/ Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija
15/11/2021 u 09:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радионица “Стратешко увезивање и унапређивање нацрта одговора за прозор”

Бојан Вујовић, замјеник ГП, представио је ИПА III Програмски оквир, који представља свеобухватни стратешки документ Европске комисије за коришћење фондова ЕУ за седам земаља корисникца ИПА III.

Рад на унапређивању нацрта Стратешког одговора за тематску област/прозор II - Добро управљање, усклађивање са правном тековином ЕУ, добросусједски односи и стратешко комуницирање настављен је на радионици, коју је овим поводом организовала Канцеларија за европске интеграције.

- Бојан Вујовић, замјеник ГП, представио је ИПА III Програмски оквир, који представља свеобухватни стратешки документ Европске комисије за коришћење фондова ЕУ за седам земаља корисникца ИПА III. Он је истакао да је ефикасна и професионална јавна управа је од суштиснког значаја за рад у свим преговарачким поглављима, те да је потребно пажљиво планирати подршку њеној реформи- наводи се у саоопштењу Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија.

ИПА III програмски оквир дефинише пет области/прозора: I Владавина права, темељна права и демократија; II Добро управљање, усклађивање са правном тековином, стратешко комуницирање и добросусједски односи; ИИИ Зелена агенда и одрживо повезивање; IV Конкурентност и инклузивни раст; V Територијална и прекогранична сарадња.

Земље кориснице морају испунити обавезу спровођења темељних реформи битних за успјех на путу према ЕУ у областима владавина права, темељна права и функционирање демократских институција заједно с добрим управљањем. 

Опширније ОВДЈЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 09:30