/ - фото илустрација
19/11/2021 u 09:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радити на превазилажењу изазова на граничним прелазима

Црна Гора и Босна и Херцеговина требало би да унаприједе сарадњу у дијелу превазилажења изазова на граничним прелазима Шћепан Поље – Фоча и Илијно брдо

Црна Гора и Босна и Херцеговина требало би да унаприједе сарадњу у дијелу превазилажења изазова на граничним прелазима Шћепан Поље – Фоча и Илијно брдо, у циљу олакшавања промета робе и услуга, саопштено је из Управе прихода и царина.

Вршитељка дужности директорице Управе прихода и царина, Милена Петричевић са сарадницима приредила је пријем Сатки Хајдарпашић поводом одласка на дужност министра савјетника у Амбасади Црне Горе у Босни и Херцеговини, са сједиштем у Сарајеву.

Након представљања, директорица Дипломатске академије и министар савјетник у амбасади Црне Горе у Босни и Херцеговни, Хајдарпашић исказала је намјеру за унапређење билатералних односа БиХ и Црне Горе.

Менаџмент Управе прихода и царина, препознајући циљ протоколарног састанка указао је на потребу унапређења билатералне сарадње између двије сусједне земље.

- У циљу јачања сарадње између Босне и Херцеговине и Црне Горе потребно је потписати званични Меморандум о сарадњи којим би се поспијешила садашња и интезивирала будућа сарадња која је до сада била на добровољној основи- наводи се у саопштењу.

Такође, истакнуто је да се административна помоћ у царинским питањима остварује на основу Споразума о царинској сарадњи и узајамној помоћи као и у складу са Споразумом о приступању ЦЕФТА.

Хајдарпашић је захвалила на топлом пријему и исказала сагласност и задовољство по питању отворености даље сарадње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 23:12