/ - ДАВАЊЕ КРВИ
04/11/2021 u 16:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић дао крв

Министар вањских послова Ђорђе Радуловић сматра да је добровољно давалаштво чин дубоког уважавања живота

Из Министарства вањских послова саопштили су да је једини извор крви људски организам и једини начин да се њоме спасу животи је добровољна донација.

- Међу нама има хероја, оних који су даваоци и неколико пута годишње. Неки дају крв у случају операције сродника или пријатеља, док већина то не чини баш никада. Због тога су залихе крви у Заводу за трансфузију Црне Горе на минималном нивоу и баш је то мотив, а уједно и позив да у јавном простору говоримо о овој важној теми. Такође, потребно је да личним примјером охрабримо друге- наводе у саопштењу.

Министар вањских послова Ђорђе Радуловић који је са сарадницима данас то учинио, сматра да је добровољно давалаштво чин  дубоког уважавања живота.

- Свако се понекад осјећа слабо, немоћно и болесно. Зато, колико год можемо, морамо бити хумани и покушати да нашом капи крви помогнемо неком човјеку да превазиђе невоље- казао је шеф црногорске дипломатије додавши да је и раније био добровољни давалац. 

Његов колега Роберт Маркић сматра да људи у нормалним околностима не размишљају о овој теми, те да је мали подстицај довољан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:16