SA SASTANKA / - FOTO: MINISTARSTVO ZDRAVLJA
27/08/2024 u 15:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rekonstruišu objekte Hitne pomoći do kraja godine

Devet jedinica Hitne pomoći u Crnoj Gori biće adaptirano do kraja godine, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

To su dogovorili ministar zdravlja Vojislav Šimun, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković i direktor Uprave za kapitalne projekte Esmin Bećović.

Nakon raspisanog tendera, izabran je izvođač radova za adaptaciju pet jedinica hitne pomoći u Beranama, Nikšiću, Budvi, Baru i Bijelom Polju.

Jedinice će biti u potpunosti adaptirane i opremljene kompletnom novom medicinskom opremom, za šta su opredijeljena sredstva iz državnog budžeta.

Vrijednost radova iznosi 762.300 eura sa PDV-om.

Nakon završene tenderske procedure izabran je i izvođač radova za adaptaciji jedinica hitne medicinske pomoći u Pljevljima i Zeti.

Ukupna vrijednost radova iznosiće 132.400,65 eura sa PDV-om. Sredstva su obezbijeđena iz kapitalnog budžeta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore za 2024. godinu.

Jedinica u Zeti će, zahvaljujući donaciji agencije TIKA, biti opremljena novom medicinskom opremom, dok je Opština Pljevlja donirala sredstva za laboratoriju u tom gradu.

Pacijenti i dalje teško do specijaliste

U opremanju jedinice u Pljevljima, pored sredstava iz Zavoda, sa donacijom će učestvovati i Elektroprivrede Crne Gore.

U toku naredne sedmice biće raspisana tanderska procedura za adaptaciju jedinica hitne medicinske pomoći u Tivtu i Kotoru.

Vrijednost radova na ovim objektima iznosi 146.900 eura sa PDV-om. 

Šimun je poručio da posvećeni odnos i saradnja ima za rezultat realizaciju i pokretanje nikada većeg broja projekata izuzetno važnih za zdravstveni sistem Crne Gore.

- Tu je i kvalitetan menadžerski odnos Nikovića, koji inovativnim pristupom i vizijom, kao i domaćinskim rukovođenjem doprinosi kvalitetnom razvoju ovog izuzetno važnog segmenta zdravstvene zaštite", zaključio je on. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 11:23