Аеродром Подгорица / - Андреа
31/12/2021 u 15:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ријешен проблем напајања електричном енергијом на Аеродрому Подгорица

Напајање електричном енергијом у компанији АЦГ, која је несумњиво од великог значаја за црногорску привреду, стабилно је и од јуче значајно повољније по буџет наше компаније, казали су у саопштењу

Аеродром Подгорица од јуче није дио затвореног дистрибутивног система Унипрома и напајање електричном енергијом не зависи од те компаније. Одлуком Владе то питање преузео је и ријешио Црногорски електродистрибутивни систем, саопштено је из овог предузећа.

- Такву одлуку Влада је донијела на захтјев Аеродрома Црне Горе, а због најављеног гашења Комбината алуминијума Подгорица, преко ког је и ишло напајање електричном енергијом - казали су у саопштењу.

Претходно, преиспитана је одлука Регулаторне агенције за енергетику донијета 1. августа 2019. године, након које су Аеродром Подгорица и Ваздухопловна база Голубовци прикључени на ЗДС Унипром.

Иако је уговор са Унипромом истицао 1. јануара 2022. године, ддодали су.

ЦЕДИС је протеклих дана извршио све потребне активности како би, након прекида у напајању са трафостанице КАП, Аеродром Подгорица преспојио на трафостаницу чији је власник.

Напајање електричном енергијом у компанији АЦГ, која је несумњиво од великог значаја за црногорску привреду, стабилно је и од јуче значајно повољније по буџет наше компаније, закључили су у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 03:32