Фото: РТЦГ / -Фото: РТЦГ
08/04/2022 u 17:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Рмандић прекинуо штрајк глађу након скоро мјесец дана

Захваљујем на подршци свима који су, током штрајка, били уз мене и без чије подршке се не би извојевала ова радничка побједа, поручио је он

Након што је Жељезнички превоз Црне Горе испунио његове захтјеве захтјеве, радник ЖПЦГ Мирко Рмандић прекинуо је штрајку глађу.

- Овакав мој став услиједио је после 24 дана штрајка глађу, зато што су се стекли услови за прекид таквог вида протеста, прије свега на основу увјеравања и тврде ријечи министра за капиталне инвестиције Младена Бојанића које је дао у присуству државног секретара у МKИ Зорана Радуновића и Добрила Дедеића, мог заступника у преговорима са државним органима. Министар Бојанић обавезао се на испуњење првог, односно јединог преосталог тренутно неиспуњеног захтјева, ако Kомисија која је формирана 29. марта потврди наводе које смо ја и НВО ''Возом кроз Црну Гору'' изнијели о неправилностима у процедури и раду дијела менаџмента ЖПЦГ. Министарство ће, у том случају, у складу са овлашћењима, код релевенантних државних органа, покренути иницијативу за смјену двојице директора. Захваљујем на подршци свима који су, током штрајка, били уз мене и без чије подршке се не би извојевала ова радничка побједа- поручио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:30