/ Фото: Архива
31/05/2021 u 12:48 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рођак пацијента пријетио особљу КЦЦГ да ће им ишчупати гркљан

Директорица Љиљана Радуловић поднијела пријаву

Директорица Kлиничког центра Црне Горе (KЦЦГ) Љиљана Радуловић поднијела је пријаву Управи полиције против рођака пацијента ове здравствене установе, због пријетњи особљу болнице, које су кулминирале ријечима да би запосленима „гркљан ишчупао“.

KЦЦГ је напоменуо да су у току двонедјељног болничког лијечења пацијента спроведене све потребне мјере - како дијагностичке, тако и терапијске, што је потврдио и помоћник директора за квалитет пружања здравствених услуга KЦЦГ Жанка Церовић.

Навели су да су у току претходне седмице, рођаци пацијента више пута испољили крајње некоректан однос према особљу – љекарима и сестрама Центра за кардиологију.

- Kулминација се догодила јуче када је медицинска сестра која је изашла до улаза да би члану породице предала ођећу пацијента и донијела чисте, доживјела бруталне вербалне увреде. Нажалост, управо у том моменту пацијент је, и поред ограде којом је био заграђен како не би пао из кревета, устао и пао на ходнику испред болесничке собе. Иницијално је постављена сумња да је том приликом дошло до повреде кука, али скенер урађен у току истог послијеподнева је указао да су присутне само хроничне дегенеративне промјене- додали су из КЦЦГ.

Радуловић је захтијевала и покретање дисциплинског поступка против надлежних медицинских сестрара, како би и овај случај, у складу са стандардима и без икаквог заташкавања, у цјелости био разјашњен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:08