Šuma / - UPRAVA ZA ŠUME
14/05/2024 u 10:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rožaja: Podnijeta krivična i više prekršajnih prijava zbog bespravne sječe u privatnim šumama

Intenzivnim kontrolama službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima otkrili su bespravne sječe u privatnim šumama, a nakon utvrđivanja činjeničnog stanja i količina, podnijete su tri prekršajne prijave..

Prijave su podnijete protiv A.I., H.S. i A. M., koji su bespravno posjekli preko 140 kubika bruto drvne zapremine, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

U saradnji sa šumarskom inspekcijom izvršena je i kontrola rejona Bjeluška livada i tom prilikom šumarski inspektor napisao je i prekšajni nalog čuvaru šuma R.M., zbog propusta u radu, kada je dozvoljeno licu H.A. da iz privatne šume odveze bespravno posječene drvne sortimente, bez prekršajne prijave i obilježavanja panjeva žigom šumske štete.

- Takođe, otkrivena je uzurpacija zemljišta od 300m² u Gazdinskoj jedinici „Crnja –Ibarac“, a nakon prikupljenih dokaza podnijeta je i krivična prijava za uzurpaciju protiv lica H.S. Osnovnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje, navodi se u saopštenju.

Uprava podnijela više prijava i procesuirala više lica zbog šumskih krađa

V.d. direktor Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković ohrabruje rad zaposlenih i zahtjeva da nastave sa iznenadnim kontrolama terena i poziva sve da pokažemo primjer kako se radi odgovorno i kako se štiti najvažniji prirodni resurs Crne Gore, naše šume.

Uprava za gazdovanje šumama: Nadležni da ispitaju navodnu sječu stogodišnjih stabala

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 22:42