Krapović u Turskoj / - MO
23/10/2024 u 13:14 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Saradnja sa Turskom u oblasti vojnog zdravstva

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas u Istanbulu sa turskim kolegom Jašarom Gulerom, na čiji poziv je posjetio Međunarodni sajam odbrane i vazduhoplovstva „Saha Expo 2024“.

Krapović je istakao da dvije zemlje imaju kvalitetnu odbrambenu saradnju, što je rezultiralo i imenovanjem prvog rezidentnog vojnog izaslanika Turske u Crnoj Gori.

- Turska je značajan partner i saveznica Crne Gore, zemlja koja već godinama ima značajnu ulogu u modernizaciji Vojske Crne Gore, čime unaprjeđuje njene odbrambene kapacitete - rekao je Krapović. 

Krapović i Guler su potpisali međuvladin Protokol o obuci i saradnji u oblasti vojnog zdravstva, kojim je potvrđena obostrana spremnost za unaprjeđenjem vojno-medicinske saradnje Crne Gore i Turske.

Krapović na sastanku ministara odbrane u Briselu

Protokolom se definiše saradnja na polju pružanja zdravstvenih usluga vojnim i civilnim licima i njihovim izdržavanim licima kojima ugovorne strane ne mogu pružiti liječenje u okviru svojih mogućnosti ili kojima je potreban napredni pregled.

Guler je podsjetio da su naše dvije zemlje primjer kako na kvalitetan način može funkcionisati bilateralna odbrambena saradnja.

- To je od velikog značaja, imajući u vidu bezbjednosne izazove sa kojima se suočava međunarodna zajednica", zaključio je Guler. 

"Saha Expo" održava se u Istanbulu, pod pokroviteljstvom Predsjedništva Turske.

Na njemu učestvuje više od 1.400 kompanija iz 35 država, u čijem je fokusu praćenje tehnološkog razvoja i modernizacija vojne opreme

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

23. oktobar 2024 13:14