/ - FOTO: MUP
24/10/2024 u 13:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Šaranović: Spasioci reprezentativci Crne Gore u humanosti, nagrađeni sa po 500 eura

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović danas je u Nacionalnom trening centru upriličio prijem za članove spasilačkog tima koji su učestvovali u saniranju posljedica bujičnih poplava koje su početkom oktobra zadesile susjednu Bosnu i Hercegovinu.

Šaranović je izrazio  zahvalnost članovima tima naglašavajući da je Crna Gora još jednom pokazala svoj humani karakter, a da su pripadnici sistema zaštite i spašavanja prva linija naše humanosti.

- Ponosni smo na vašu hrabrost i spremnost da pomognete prijateljskom narodu u nevolji, čak i u uslovima kada ste i sami u opasnosti. Po ko zna koji put predstavili ste se kao reprezentativci Crne Gore u humanosti - istakao je Šaranović.

On je ukazao na važnost ulaganja u sistem zaštite i spašavanja i obučavanja vatrogasaca-spasilaca, posebno u vremenu kada se suočavamo sa posljedicama klimatskih promjena i neadekvatnog odnosa prema životnoj sredini.

- Zato je unapređenje uslova rada i nabavka moderne opreme visoko na listi prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova, a sve u cilju osavremenjavanja sistema zaštite i spašavanja -  istakao je Šaranović.

Na predlog ministra Šaranovića, Odlukom Vlade Crne Gore nagrađeni su članovi tima sa po 500,00 eura.

- Nagrada koju dobijate je samo znak zahvalnosti na svemu što činite svakodnevno obavljajući najsloženi radne zadatke, kako u državi, tako i van naših granica - kazao je ministar.

Prisutne je pozdravio i generalni direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović, koji je čestitao timu na uspješno sprovedenim aktivnostima i njihovom odnosu prema humanom pozivu koji su izabrali. "Vaša posvećenost, profesionalizam i hrabrost obavezuju nas da i dalje radimo na unapređenju vašeg statusa i uslova u kojima radite", zaključio je Bešović.

Vođa tima Milan Radović zahvalio je ministru na prijemu i istakao značaj prepoznavanja uloge sistema zaštite i spašavanja kao važnog činioca u svim okolnostima koje nas mogu zadesiti usljed prirodnih ili tehničko-tehnoloških nesreća. "Kao vođa tima ponosan sam na svakog od nas koji smo kroz humanu misiju na najbolji način predstavili Crnu Goru", kazao je Radović

Tim sastavljen od 23 vatrogasca-spasioca, 5 pripadnika Crvenog krsta Crne Gore i 4 pripadnika Direktorata za zaštitu i spašavanje, tokom pet dana u oblasti Donje Jablanice učestvovao je u traganju i spašavanju iz ruševina, kao i u crpljenju vode visokog kapaciteta.

Članovi tima:

Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorice  - Aleksandar Peličić, Šućo Hadžijusufović, Luka Krgović, Radomir Jokić i Milo Krkotić;

Služba zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje - Filip Latković i Igor Jovićević;

Služba zaštite i spašavanja Opštine Ulcinj - Nikola  Radulović i Rejhan Selović;

Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar – Aco Vulević, Dragan Radanović, Ivan Nikolić i Balša Budimić;

Služba zaštite i spašavanja Opštine Budva - Ilija Bogetić;

Služba zaštite i spašavanja Opštine Kotor - Nikola Banićević i Božo Belan;

Služba zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi – Aleksa Marić i Petar Ćurić;

Služba zaštite i spašavanja Opštine Nikšić - Darko Žižić;

Služba zaštite i spašavanja Opštine Plužine -  Mirko Cicmil i Vladimir Kandić;

Direktorat za zaštitu i spašavanje – Milan Radović, Nikola Blečić, Boško  Medenica i Ranko Vuković;

Crveni krst Crne Gore – Goran Petrušič, Kristina Burzanović, Mina Popović, Žarko Dragutinović i Dejan Glavičanin.

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. oktobar 2024 13:26