/ - Фото: МУП
14/10/2021 u 18:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Састанак жена у полицији: Одговарамо на изазове једнако добро као и мушкарци

Залажемо се за равноправност полова и боримо се против стереотипа, поручено је са састанка

На иницијативу полицијских службеница МУП-а Србије данас су се састале представнице Мреже жена у полицији Републике Србије и представнице Удружења полицијских службеница Црне Горе.

Драгица Вучинић, задужена за сарадњу у области националне безбједности Мисије казала је да повећано учешће жена у полицији доприноси повећању повјерења јавности у рад полиције.

- Мисија наставља да подржава имплементацију родне агенде у полицији - нагласила је Вучинић.

Предсједница Удружења полицијских службеница Црне Горе Биљана Дуловић навела је да је иницијатива колегиница из Србије важан корак у јачању регионалне сарадње полицијских службеница Србије и Црне Горе и њиховог професионалног оснаживања за ефикасан рад у полицији.

Предсједница Мреже жена у полицији Републике Србије Татјана Ветро представила је циљеве и задатке организације, истичући значај оснаживања жена у побољшању њиховог положаја у полицији и фокус на развој каријере.

- Верујемо да жене у полицији могу одговорити на све изазове једнако добро као и мушкарци. И даље се залажемо за равноправност полова и боримо се против стереотипа - закључила је Ветро.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:39