АСК агенција / - Портал
23/08/2024 u 07:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Savjet ASK-a danas o izboru v.d. direktora

Na današnjoja sjednici Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije članovi savjeta bi trebalo da odrede v.d. direktora ASK.

Podsjećanja radi, prethodno je sa tog mjesta smijenjena dotadašnja direktorica Jelena Perović, koja se tereti za zloupotrebu položaja. Ona se nalazi u kućnom pritvoru od sredine aprila.

Savjet jednoglasno: Razriješena Jelena Perović sa funkcije direktorke ASK

Na dnevnom redu biće i stavljanje van snage Odluka o utvrđivanju visine naknade za rad predsjedniku i članovima Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, koja je donesena januara 2017. godine, a koja je podrazumijevala naknadu predsjedniku Savjeta u visini prosječne zarade zaposlenih u Agenciji u prethodnoj godini, a članu Savjeta u visini 70 odsto prosječne zarade zaposlenih u Agenciji u prethodnoj godini.

Na sjednici koja je zakazana za danas biće i tačka koja podrazumijeva upoznavanje sa Zahtjevom bivše direktorice ASK za naknadu zarade u visini zarade koju je ostvarivala u posljednjem mjesecu prije prestanka funkcije, uz odgovarajuće usklađivanje, od 19. avgusta 2024. godine.

Nakon četiri godine na mjestu direktorice Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović razrješena je 15. avgusta sa te funkcije. Savjet ASK-a je jednoglasno donio odluku o njenom razrješenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 01:21