Nova vozila / - POšTA CG
19/07/2024 u 17:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sedam novih dostavnih vozila u voznom parku Pošte Crne Gore

Sedam novih dostavnih vozila od ponedjeljka će biti u funkciji brze i pouzdane dostave pošiljaka korisnicima na cijeloj teritoriji Crne Gore, saopštili su iz Pošte Crne Gore.

Kako su naveli, dva vozila na električni pogon i pet dizel vozila marke Opel Combo od danas su sastavni dio voznog parka Pošte Crne Gore.

- Modernizaciju voznog parka Pošta Crne Gore realizuje u kontinuitetu, posebno nekoliko posljednjih godina. Nova teretna i dostavna vozila i električni mopedi nabavljeni tokom posljednje dvije godine omogućili su bolji kvalitet dostave pošiljaka. Povećanjem broja vozila, Kompanija na najbolji način odgovara izazovu porasta broja pošiljaka i zahtjevima svojih korisnika za brzom i sigurnom dostavom - kazali su iz Pošte CG.

Pošta Crne Gore, takođe, nastoji da prati i ekološke preporuke kada je riječ o nabavci vozila i mopeda.

Podsjećanja radi, četiri vozila marke "opel movano" nosivosti do 3 i po tone i jedno električno teretno vozilo nosivosti tonu od prošle godine su na međugradskim linijama prevoza poštanskih pošiljaka.

- U novembru 2022. godine izvršena je nabavka 40 električnih mopeda, dok je ranije iste godine nabavljeno pet dostavnih i tri putnička električna vozila.

Nabavke električnih vozila i mopeda bez emisije štetnih gasova Pošta Crne Gore je u prethodnom periodu sprovela uz finansijsku pomoć Fonda za kvalitet Svjetskog poštanskog saveza i Fonda za zaštitu životne sredine Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Pošta Crne Gore dobila novog izvršnog direktora

U vezi sa navedenim, izvršni direktor Pošte Crne Gore Josip Đurašković izrazio je posebno zadovoljstvo postignutim za kratak vremenski period posebno kada je riječ o osavremenjavanju voznog parka, novim i pouzdanim vozilima. Sve što je učinjeno stvara temelje za dalji razvoj poštanskog saobraćaja i poboljšava uslove rada zaposlenih. Poručio je da je ovo samo dio aktivnosti koje su planirane i da će period koji je pred nama donijeti nastavak aktivnosti usmjerenih ka daljem razvoju Pošte Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
31. avgust 2024 23:41