/ ODBOR ZA BEZBJEDNOST - IVAN PETROVIC-IPE
06/09/2021 u 13:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секуловић-Брђанин: Полиција је дјеловала професионално, јединствено и достајнствено

Ипак, како кажу, дали су све од себе да се не прекораче овлашћења и да испоштуjу све актере, а сваки примjер за коjи се наводи да jе тога било помно ће испратити

Министарство унутрашњих послова и Управа полициjе указуjу да jе атмосфера у коjоj су извршаване њихове законске надлежности у успостављању и очувању мира и реда током викенда била врло комплексна., наводи се у зајендичком саопштењу министар унутрашњих послова Сергеја Секуловић и директора Управе полиције Зорана Брђанина.

Они се у саопштењу посебно се захваљуjу колегама припадницима полициjских снага коjи су дjеловали професионално, jединствено и достоjанствено и одољели притисцима са свих страна, доказуjући снагу институциjа коjе раде у интересу грађана. 

МУП и Управа полициjе жале и што су поjедини медиjи, ширењем лажних или недовољно провjерених виjести, значаjно подизали тензиjу и отежавали ситуациjу. Између осталог, шириле су се и дезинформациjе да су поjедини дjелови безбjедносног сектора у ланцу команде отказали послушност, затим да jе повриjеђена трудница, итд, а што jе све касниjе демантовано као неистинито.

Они овом приликом позивају све медије да контактираjу наше службе увиjек кад се ради о овако осjетљивим ситуациjама, како би заjедно доприниjели обjективном информисању и jавном интересу. 

– Ничиjи живот ниjе вриjедниjи од другог и ми смо све напоре уложили да то покажемо и ових дана, уважаваjући различита људска права грађана, али и штитећи дигнитет професиjе, уставно и секуларно устроjство државе. – наводи се у саопштењу Секуловића и Брђанина.

Министарство унутрашњих послова и Управа полициjе жале што смо сви заjедно дошли у ситуациjу коjа jе изискивала мобилизациjу значаjних полициjских снага. Ипак, како кажу, дали су све од себе да се не прекораче овлашћења и да испоштуjу све актере, а сваки примjер за коjи се наводи да jе тога било помно ће испратити, уз подсjећање да jе ово била тешка и деликатна полициjска акциjа. Жале због неприjатности коjе су поjедини грађани имали, а позивају политичке лидере да без одлагања почну радити на смиривању тензиjа. 

– Имамо jедну државу, сви треба да jе чувамо и будемо на истоj страни и да покажемо толеранциjу, а МУП и Управа полициjе ће наставити да раде у складу са своjим овлашћењима и законом – закључено је у закједничком саопштењу Брђанина и Секуловића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:53