Фото: Министарство одбране
07/06/2021 u 19:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шести контингент Војске Црне Горе у НАТО активност у Летонији

На овако одговорним задацима, далеко од домовине, будите као породица и подржавајте једни друге

Поручник Марко Бајовић наредних шест мјесеци биће у улози команданта ВИ контингента ВЦГ у НАТО активност Истуреног појачаног присуства (Енханцед Форwард Пресенце-еФП) у Летонији, уједно националног представника и штабног официра у борбеној групи, а контингент чини и извиђачко одјељење јачине девет припадника, које се налази у склопу извиђачког вода Оружаних снага Словеније, као дијела канадске Борбене групе, саопштено је из Министарства одбране.

Начелник Одјељења за операције Генералштаба Војске Црне Горе (ВЦГ), потпуковник Митар Кликовац, примио је у посјету поручника Марка Бајовића, који ће предводити ВИ контингент ВЦГ у НАТО активност Истуреног појачаног присуства (Енханцед Форwард Пресенце-еФП) у Летонији.

-Увјерен сам да ће ВИ контингент достојно и професионално представљати Црну Гору и Војску, као и његови претходници- истакао је Кликовац.

Нагласио је да су овакве активности одлична прилика за јачање интероперабилност са снагама савезника и стицање искустава, које ће припадници контингента донијети назад у матичне јединице.

-На овако одговорним задацима, далеко од домовине, будите као породица и подржавајте једни друге. Тимски рад је кључ за све изазове-казао је потпуковник.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:39