Фото: УПЦГ
25/08/2021 u 15:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Сигурна туристичка сезона“: Брђанин са службеницима полиције из четири земље који бораве на приморју

На састанку присуствовале колеге из Републике Хрватске, Чешке Републике, Републике Албаније и Републике Италије.

Директор Управе полиције Зоран Брђанин се данас састао са полицијским службеницима који у Црној Гори бораве преко пројекта „Сигурна туристичка сезона“. 

На састанку присуствовале колеге из Републике Хрватске, Чешке Републике, Републике Албаније и Републике Италије. 

Овај вид међународне полицијске сарадње траје годинама уназад а ово је прва година да код нас у склопу овог пројекта бораве и припадници полиције Чешке Републике. Наставак оваквог облика сарадње, који траје већ десет година, доприноси да се размјеном искустава јача безбједносна заштита и превентивно се дјелује на криминалне активности међународног карактера за вријеме љетње туристичке сезоне.

Зоран Брђанин је колегама из полиција наведених држава изразио захвалност на подршци током туристичке сезоне на црногорском приморју и изузетном професионалном односу према задацима које су обављали током боравка у нашој држави.

Колеге из Републике Хрватске, Чешке Републике, Републике Албаније и Републике Италије су биле сагласне да је радити на црногорском приморју било задовољство и да је сарадња током љета са полицијом Црне Горе била успјешна и корисна. 

На састанку је констатовано да је епидемиолошка ситуација изазвана корона вирусом довела до тога да ове године пројекат буде реализован на другачији начин али је изражена нада да ће наредне године пројекат бити релаизован у пуном капацитету од јуна. 

Полицајци из различитих држава на услузи су својим суграђанима који љетњи одмор проводе у Црној Гори. У заједничком раду са црногорским полицијацима они помажу у остваривању боље комуникације са туристима и заједнички доприносе повољном безбједносном амбијенту на црногорском приморју.

Службеници црногорске полиције су у склопу овог пројекта ангажовани у Полицијској управи Дубровачко – Неретванској.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:34