ŠIMUN POSJETIO DR TURSUMOVIĆA / - FOTO: MINISTARSTVO ZDRAVLJA
27/10/2024 u 10:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šimun: Napad na Tursumovića je napad na cijelo zdravstvo, potrebna podrška svih nadležnih resora

Dan kada je napadnut doktor Tursumović je najteži dan za zdravstveni sistem Crne Gore. Došao sam ovdje da pošaljem jasnu poruku podrške, ali i iz ljudske obaveze prema kolegi, koji je zadužio svoj grad i ustanovu u kojoj radi, kazao je ministar zdravlja dr Vojislav Šimun, nakon što je u pljevaljskoj bolnici posjetio Ilhana Tursumovića, koji je, nakon što ga je pacijent napao, uspješno operisan i oporavlja se od nanijetih povreda.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja, direktorica Doma zdravlja Pljevlja Branka Stanković i doktori koji su operisali  Tursumovića, Zoran Tabaš i  Žarko Čolović, upoznali su ministra sa tokom liječenja i njegovim trenutnim stanjem.

- Tursumović se zahvalio kolegama i ministru Šimunu na posjeti i interesovanju, ali i cjelokupnom sistemu na koordinaciji i brzoj reakciji, koja mu je spasila život - poručuju iz Ministarstva.

Posjeti je, kako su kazali, prisustvovao i predsjednik Opštine Pljevlja  Dario Vraneš.

Šimun je, prema njihovim riječima, poručio da će doktor Tursumović i njegova porodica imati punu podršku zdravstvenog resora i ostalih resora u Vladi.

- Moram iskazati duboku zahvalnost sugrađaninu Emiru Loju, koji je odbranio doktora od napadača, kao i čitavom osoblju pljevaljske bolnice, na čelu sa doktorima Tabašom i Čolovićem, čije su izvanredne hirurške sposobnosti spasile život našem doktoru - istakao je Šimun.

Emir Lojo: Oteo sam nož napadaču koji je bio ispod grla dr Tursumovića

On je, kako se dodaje u saopštenju, podsjetio da je Ministarstvo zdravlja i ranije preduzelo odgovarajuće aktivnosti da podigne svijest građana o sve učestalijim napadima na zdravstvene radnike, ali i konkretne mjere usmjerene na podizanje nivoa bezbjednosti zdravstvenih radnika na njihovim radnim mjestima.

Udruženje doktora opšte medicine: Užas koji se odigrao u Pljevljima krajnji je apel za nadležne institucije

- Smatram da nakon ovog dešavanja i ostali nadležni resori moraju da pruže mnogo konkretniju i intenzivniju podršku u ovim aktivnostima, jer, kao što sam izjavio prije par dana, ovaj nemili događaj predstavlja poslednji alarm za cjelokupno društvo. Prosto moramo iz ove situacije izaći humaniji, solidarniji i sa porukom da se ovakav tragičan događaj nikada više ne ponovi - zaključio je Šimun.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. oktobar 2024 10:20