/ - FOTO: SAšA MATIć - VOJISLAV šIMUN
24/10/2024 u 14:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šimun: Pokušaj ubistva ljekara na radnom mjestu predstavlja poslednji alarm za cjelokupno društvo

Ministar zdravlja Vojislav Šimnu kazao je da vijest iz Pljevalja o pokušaju ubistva ljekara na radnom mjestu predstavlja poslednji alarm za cjelokupno društvo.

- Današnji napad na kolegu predstavlja krajnji momenat da država odlučno stane u zaštitu zdravstvenih radnika, koji svakodnevno strahuju za sopstveni život pokušavajući da brinu o zdravlju i životima građana! Apelujem na Ministarstvo pravde da što prije postupe po inicijativi koju sam predložio krajem jula na sjednici Vlade, a koja se odnosi na uvođenje posebnog krivičnog djela napada na lica koja obavljaju zdravstvenu djelatnost kroz izmjene i dopune Krivičnog zakonika Crne Gore - navodi Šimun u saopštenju.

Pljevlja - incident u Opštoj bolnici: Muškarac osumnjičen da je nožem povrijedio doktora u predjelu grudi

On je naveo da upućuje molbu  i Ministarstvu unutrašnjih poslova, da razmotre opciju da se određeni dio ljudstva rasporedi ustanovama zdravstvene zaštite koje nažalost, sve cesce postaju poligon za izražavanje agresije i nasilničkog ponašanja tamo gdje treba da vlada solidarnost i empatija.

- S obzirom da se Projekat fizičko – tehničkog obezbjeđenja odnedavno sprovodi u Zavodu za Hitnu medicinsku pomoć u saradnji sa Upravom policije,u najkracem roku cemo sa menadzerima zdravstvenih ustanova istraziti opciju da se ovakav sistem zaštite uspostavi u svim zdravstvenim ustanovama kao jedna od mjera zaštite ljekara i medicinskog osoblja na radnom mjestu - zaključuje Šimun.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. oktobar 2024 15:07