СНП БЕРАНЕ / - ФОТО: ФЕЈСБУК
23/01/2022 u 11:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП: Нема правде, ни бољитка у друштву док се не приведу правди убице и налогодавци убиства Душка Јовановића

Вријеме је да надлежни државни органи учине све да престану притисци, а поготово, напади на новинаре јер нема демократије без слободног новинарства - наводе они

Социјалистичка народна партија Црне Горе честита свим посленицима јавне ријечи 23. јануар, Дан новинара Црне Горе, уз наду да ће им слобода изражавања, борба за истину и професионализам, бити идеја водиља у будућем раду.

 - Вјерујемо да ће се положај новинарске бранше у Црној Гори побољшати, што значи, прије свега, регулисање њиховог радног статуса, повећање  плата и побољшање услова рада. Вријеме је да надлежни државни органи учине све да престану притисци, а поготово, напади на новинаре јер нема демократије без слободног новинарства - саопштили су из ове партије.

Из СНП-а истичу да нема правде нити ће бити бољитка овом друштву, док се коначно не приведу правди убице и налогодавци убиства Душка Јовановића, уредника листа "Дан", који је на олтар слободе медија дао и свој живот, али и потпуно расвијетле сви остали случајеви напада на новинаре, као што су напади на Оливеру Лакић, Туфика Софтића и бројне друге новинаре којима је и живот био угрожен само зато што су се бавили својим послом. 

 - Привилегованих и повлашћених више не може бити, после 30 година промијењена је аутократска власт, па је вријеме да и слободно и независно новинарство добије значај који му припада- закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:23