Milojko Spajić i Boris Raonić / - GOV.ME
27/12/2023 u 19:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić-Raonić: Izmjenama zakona o načinu finansiranja Javnog servisa garantuje se nezavisnost RTCG-a

Finansijska predvidivost garantovaće se normom da u slučaju smanjenja tekućeg budžeta iznos sredstava na godišnjem nivou, ne može biti manji od iznosa sredstava u prethodnoj godini. Na taj način će se osigurati i održivost u funkcionisanju - poručili su sagovornici

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sastao se sa generalnim direktorom RTCG-a Borisom Raonićem, povodom Predloga izmjena Zakona o načinu finansiranja Javnog servisa, saopšteno je iz kabineta premijera.

- Na sastanku je dogovoreno da se iz budžeta Crne Gore za ostvarivanje osnovne djelatnosti RTCG-a preusmjeravaju sredstava na godišnjem nivou u vrijednosti od 1,34 odsto tekućeg budžeta - navodi se u saopštenju.

image

Milojko Spajić i Boris Raonić o finansiranju Javnog servisa

- GOV.ME

Kako je ocijenjeno, predloženim izmjenama garantuje se nezavisnost RTCG-a, imajući u vidu da će Javni servis i dalje imati procentualno definisan budžet.

- Finansijska predvidivost garantovaće se normom da u slučaju smanjenja tekućeg budžeta iznos sredstava na godišnjem nivou, ne može biti manji od iznosa sredstava u prethodnoj godini. Na taj način će se osigurati i održivost u funkcionisanju - poručili su sagovornici.

Tokom sastanka bilo je riječi i o aktuelnim projektima, koje Javni servis sprovodi, kao i planovima za naredni period. Sastanku je prisustvovala ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:40