/ -Фото: Твитер
02/08/2021 u 17:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Стигла прва испорука Фајзер вакцина, контигенти ће стизати сваке недјеље

План је да до краја септембра буде испоручено 100.620 доза вакцина, док ће у четвртом кварталу бити испручено још 51.480 доза

Прва испорука од преко 150 хиљада доза Фајзер вакцина допремљена је данас у Црну Гору.

На подгоричком аеродрому контингент је дочекала министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић  и америчка амбасадорка у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке.

Министарка је казала да је пристигли контингент први од укупно 152.100 Фајзер вакцина које ће долазити у Црну Гору континуирано током трећег и четвртог квартала

- До краја трећег квартала у Црну Гору стићи ће преко 100.000, тачније 100.620 Фајзер вакцина док ће у четвртом кварталу стићи 52 000 хиљаде Фајзер вакцина - појаснила је Боровинић Бојовић.

image
-Фото: Твитер

Она се захвалила америчкој амбасадорки у Црној Гори на солидарности и помоћи коју пружају током пандемије и позвала грађане на вакцинацију јер је, како је саопштила, вакцинација једини сигуран пут за заобилажење болнице, респиратора и најтежих исхода КОВИД19 инфекције.

Министаркином позиву за вакцинацију придружила се и амбасдорка Рајнке. 

- Kао пријатељи, партнери и савезници овој земљи, желим да нагласим да је вазно да се вакцинишете. То је добро за вас, ваше пријатеље,породицу, цијелу заједницу - поручила је америчка амбасадорка.

Она је похвалила напоре Министарства здравља и Владе Црне Горе у настојању да заштите здравље својих грађана и нарочито истакла важност данашње испоруке за оне који желе да се вакцинишу Фајзер вакцином.

Министарство здравља саопштило је да је обезбиједило 152.100 доза Фајзер и БиоНТех вакцина за грађане Црне Горе. Испорука вакцина одвијаће се у двије серије. Данашња испорука прва је у серији  планираних испорука која ће се одвијати на недјељном нивоу. План је да до краја септембра буде испоручено 100.620 доза вакцина, док ће у четвртом кварталу бити испоручено још 51.480 доза. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

19. septembar 2021 04:29