Donacija Fakultetu političkih nauka / - UCG
15/10/2024 u 16:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Studentima FPN-a napredni softveri

Studenti Fakulteta političkih nauka (FPN) Univerziteta Crne Gore (UCG) dobili su značajnu podršku za unapređenje svojih praktičnih vještina u oblasti medija i novinarstva zahvaljujući donaciji kompanija Domena.com i Daily Press d.o.o.

Donacija uključuje instalaciju naprednih softverskih rješenja StoryEditor Editorial Systems i StoryEditor Digital Experience, koja će unaprijediti obrazovni proces i omogućiti studentima korišćenje najmodernijih tehnologija u procesu obuke za rad u medijima.

Povodom svečanog uručenja ove donacije, danas su u Rektoratu UCG Ugovor o donaciji potpisali rektor UCG, prof. dr Vladimir Božović, izvršna direktorica Daily Press-a Marijana Bojanić i suvlasnik kompanije Domena.com Marko Margeta.

Kako navode u saopštenju UCG, rektor Božović izrazio je zahvalnost na podršci kompanija Domena.com i Daily Press d.o.o.

- Za Fakultet političkih nauka, ova donacija omogućava studentima odsjeka za novinarstvo da praktično primijene ono što su naučili tokom studija. Softver koji je doniran pomoći će im da zaokruže novinarski proces u praksi, čime će dodatno obogatiti svoje obrazovno iskustvo - kazao je on.

Softverska rješenja StoryEditor Editorial Systems i StoryEditor Digital Experience omogućavaju integrisano upravljanje proizvodnjom i distribucijom štampanih i digitalnih medijskih sadržaja, kao i efikasno upravljanje onlajn portalima. Ova napredna rješenja pružaju studentima praktično iskustvo neophodno za buduće karijere u novinarstvu.

Marko Margeta, predstavnik kompanije Domena.com i autor sistema Storija 1, kazao je da njihov sistem, koji je već standard u medijima, pomaže studentima da se bolje pripreme za tržište rada i uspješno započnu karijere. On je istakao pozitivna iskustva iz saradnje sa Fakultetom u Zagrebu, gdje studenti već koriste njihov sistem, koji je standard u medijima.

Tehnološke kompanije donirale opremu vrijednu 10.000 eura Univerzitetu Crne Gore

Marijana Bojanić, izvršna direktorica Daily Press-a, istakla je značaj korišćenja savremene tehnologije u novinarstvu.

- Kvalitetno novinarstvo u 21. vijeku podrazumijeva poštovanje najviših profesionalnih standarda i etičkog kodeksa, kao i korišćenje najsavremenije tehnologije. Upravo zato smo, u saradnji sa našim partnerima iz Domena.com, odlučili donirati ovaj softver, kako bi studenti, uz pomoć svojih profesora, savladali praktična znanja i što lakše prešli iz akademskog u profesionalni svijet - kazala je Bojanić.

Kompanija Domena.com je specijalizovana za razvoj naprednih softverskih rješenja za upravljanje medijskim sadržajem, dok je kompanija Daily Press, medijska kompanija u Crnoj Gori koja izdaje dnevne novine i upravlja portalom Vijesti.

Donacija ovih kompanija Fakultetu političkih nauka podržava osposobljavanje novih generacija novinara i medijskih profesionalaca, omogućavajući im da se pripreme za izazove savremenog novinarstva koristeći najnovije tehnologije.

Na svečanom uručenju donacije i potpisivanju ugovora prisustvovali su i izvršni direktor Domena.com Jure Šulentić, dok su u ime UCG prisustvovali i dekan Fakulteta političkih nauka dr Boris Vukićević, prorektorica za internacionalizaciju prof. dr Sanja Peković, te rukovoditeljka studijskog programa Medijske studije i novinarstvo doc. dr Nataša Ružić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. oktobar 2024 16:05