Студентски предани рад на припреми текстова за Студентски корак / -ФОТО: Студентски корак
21/06/2022 u 11:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Студентски корак уз Дан на киосцима

Десет студената прве године студиjског програма Медиjске студиjе и новинарство Факултета политичких наука практично искуство су стицали у листу "Дан" у оквиру предмета Пракса у штампаним медиjима. Проф. др Наташа Ружић каже да сарадња Факултета политичких наука УЦГ и "Дана" траjе пет година, а ове студиjске године сарадња jе проширена и на портал "Дан".

Нови "Студентски корак" угледаће свjетлост дана у четвртак, 23. jуна 2022. године у оквиру дневног издања "Дана". И ове године кроз подршку професорима и образовном процесу пружили смо прилику младим колегама, студентима новинарства Универзитета Црне Горе да виде и науче како настаjе текст и како се у нашоj новини обавља припрема за штампу, чиме су стекли вриjедно искуство.

Тим поводом проф. др Наташа Ружић jе подсjетила да сарадња Факултета политичких наука УЦГ и "Дана" траjе пет година.

- У протеклих пет година, у континуитету, десет студената прве године студиjског програма Медиjске студиjе и новинарство Факултета политичких наука практично искуство су стицали у листу "Дан" у оквиру предмета Пракса у штампаним медиjима. Ове студиjске године сарадња jе проширена и на портал "Дан", у склопу предмета Пракса у онлаjн медиjима. Наш тимски рад jе одолио времену и кризама, сарађивали смо и током акутне фазе кризне ситуациjе са коjом jе био суочен циjели свиjет, али и у нормалним свакодневним околностима. Вjеруjем да ћемо сарадњу наставити и у будућности на обострано задовољство – каже проф. др Ружић.

image

Студентски предани рад на припреми текстова за Студентски корак

-ФОТО: Студентски корак

Она jе захвалила Славици Jовановић и Младену Милутиновићу, власницима компаниjе Jумедиа Монт, у оквиру коjе послуjу новине "Дан" и Портал Дан, што су примили на праксу студенте прве и друге године, као и на томе што су преузели финансиjске трошкове у погледу штампања "Студентског корака", додатка коjи излази уз лист "Дан".

- Уредници и новинари "Дана" несебично су диjелила своjе практично искуство са студентима прве и друге године на поменутом студиjском програму и захваљуjући њима су студенти научили како се прелама новина. Студенти прве године су марљиво радили са сарадницама у настави Александром Ковачевић и Јованом Кечином на своjим текстовима у последња три мjесеца и неке од њих ћете моћи прочитати већ овог четвртка у оквиру додатка "Студентки корак" у листу "Дан". Искрено се надам да ће вам се допасти текстови студената и захваљуjем се њиховим саговорницима на времену коjе су издвоjили за одговоре на питања, као и родитељима коjи су били важна подршка у доласку до саговорника у правом смислу те риjечи. Ово су први кораци студената прве године у новинарскоj професиjи, па стога немоjте судити строго – поручила jе проф. др Наташа Ружић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:50