/ -Фото: Фејсбук
22/07/2021 u 06:33 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Супруга Риста Јовановића: Породица је платила кауцију

Од косовског суда нисам могла очекивати другачију казну, казала је Теодора Јовановић

Подгоричанин Ристо Jовановић, коjи jе на Видовдан ухапшен на Газиместану због наводног "изазивања раздора и нетрпељивости", прихватио jе новчану казну од 6.700 еура и забрану уласка на Косово и Метохију на пет година, у замјену за казну од шест мјесеци затвора, на колико jе претходно осуђен.

Коментаришући пресуду, Јовановићева супруга Теодора је казала за Дневне новине Дан да се "од њих друго није могло ни очекивати", те да нијесу ни очекивали да ће бити ослобођен оптужби које нијесу тачне.

Она је навела да је породица јуче платила казну. Суд jе у одлуци навео да jе Ристо Jовановић имао намјеру да изазове раздор и нетрпељивост између етничких заjедница током обиљежавања Видовдана на Газиместану.

Послиjе суђења, Јовановићева адвокатица Jована Филиповић рекла jе да свjедоци одбране нису приступили суду, jер jе позив достављен њоj као браниоцу, а не њима у Подгорици.

image
-Фото: Фејсбук

– Нису приступили рочишту због неажурности суда. Како би убрзали поступак, свjедоци су дали овjерене писане изjаве, али суд ниjе желио да их прихвати. Наjприjе jе речено да ће их позвати путем Зума, али ни то ниjе урађено, па jе одбрана тиме остала ускраћена – казала је Филиповић.

Напоменула jе да свjедоци коjе jе одредио тужилац, ни у jедном тренутку нису потврдили наводе из оптужнице.

– Иако смо више пута покушавали да их питањима натjерамо да кажу риjечи 'убиjте Шип***а', 'Косово ћемо опрати крвљу', 'Косово jе Србиjа', коjе jе навело тужилаштво, иако су рекли да знаjу српски jезик, они то нису учинили, нису потврдили, што доводи у сумњу непристрасност свjедока и обjективност приликом исказа – истакла је Филиповић.

Подсјетимо, Демократски фронт понудио је јуче да плати кауцију Јовановићу, док је Министарство вањских послова саопштило је да су се стекли услови да се он врати у Црну Гору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:13