/ илустрација - фото: Портал Дан
17/06/2021 u 14:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Свечано обиљежили увођење летова између Казахстана и Црне Горе

Од 21. јуна свакодневни директни летови између Црне Горе и Казахстана

Успостављањем директне авио линије између Казахстана и Црне Горе ствара се веза између народа двије земље, што такође има велики утицај на туристичко тржиште, оцијењено је данас на свечаном обиљежавању сарадње између Аеродрома Црне Горе и Аир Астана-е, награђиваног националног авио-превозника Казахстана.

Авион Аирбус А321ЛР са попуњеношћу мјеста од 95одсто је по слијетању из Алматија у Подгорицу симболично поздрављен традиционалним воденим славолуком. Од успостављања авио-линије 9. јуна 2021. године, из Алматија и Нур-Султана ка Подгорици, више од 1000 путника је директним летовима авио-компаније Аир Астана допутовало у Црну Гору.

ВД извршни директор Аеродрома Црне Горе Огњен Јововић изразио је велику захвалност менаџменту компаније Аир Астана која је одабрала да Црна Гора буде њихово повезивање са Медитераном. 

- Пошто је Казахстан највећа земља на свијету која нема море, вјерујемо да ће управо Црна Гора бити ваш излаз на Медитеран. Ова линија је већ испунила очекивања јер су авиони скоро скроз пуни, а такве су и најаве за цијелу сезону. Ако узмемо у обзир чињеницу да ће од 21. јуна свакодневно летјети авиони између Црне Горе и Казахстана, јасно Вам је да је повезивање наше двије земље велики корак и да ће Казахстанци бити међу најмногобројнијим гостима овог љета- казао је Огњен Јововић, 

Потпредсједник авиокомпаније Аир Астана за маркетниг и комерцијалне послове Аир Астане Ричард Леџер казао је да је због пандемије веома изазовно успостављати нове линије, посебно са земљама које су међусобно доста удаљене, али да је изузетно задовољан сарадњом са Аеродромима Црне Горе.

- Аир Астана је одушевљена успостављањем авио-линије између Казахстана и Црне Горе, која представља велики корак на путу  стварања снажног  и јаког туристичког тржишта између двије земље. Као компанија, у овом тешком времену, тражили смо фрешку дестинацију за казахстанске путнике који су гладни путовања. Тражили смо комбинацију авантуре, сатисфакције и природне љепоте и управо зато смо одабрали Црну Гору- казао је Леџер. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:57