Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija / - FOTO: MPNI
05/08/2024 u 19:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Traže asistente za projekat „Sprečavanje nasilja i vandalizma u školama“

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija u saradnji sa Ministarstvom rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga sprovodi Pilot program „Sprečavanje nasilja i vandalizma u školama“, pa je tim povodom objavljen Javni poziv nezaposlenim licima za učešće u ovom pilot programu.

- Program se sprovodi na teritoriji Podgorice, Cetinja, Nikšića, Berana, Bijelog Polja, Plava, Gusinja, Rožaja, Herceg Novog, Budve i Bara, a po potrebi i na teritoriji drugih opština. Pilot program će se realizovati u periodu od 12 mjeseci, od kojih se period od 10 mjeseci odnosi na sprovođenje programskih aktivnosti na terenu, u javno obrazovnim ustanovama iz opština u kojima se realizuje program- navode u saopštenju.

Programske aktivnosti na terenu će sprovoditi 45 asistenata i asistentknja u sprečavanju nasilja i vandalizma u javno obrazovnim ustanovama, u trajanju od 10 mjeseci.

- Prijave za Program se podnose najkasnije do 15. avgusta a mogu ih podnijeti nezaposlena lica sa stečenim najmanje IV1 nivoom kvalifikacije obrazovanja, koja su osposobljena za obavljanje poslova asistenta za sprečavanje nasilja i vandalizma u školama. Za one koji budu ispunili opšte uslove biće sprovedeno i psihološko testiranje- navode u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 10:26