”Sula Radov, naš svevremenik” na tribini ”Iuristudentia”  / UDG
29/03/2024 u 17:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tribina "Iuristudentia": "Sula Radov, naš svevremenik"

"Pravo i etika: Sula Radov, naš svevremenik" bila je tema druge po redu studentske tribine Fakulteta pravnih nauka Univerzitetu Donja Gorica "Iuristudentia", održane danas u Galeriji Univerziteta.

Skup je otvoren odlomkom iz  drame "Sula Radov i četiri Petrovića" prijatelja tribine prof. dr Sonje Tomović Šundić, koji je pročitao savjetnik tribine dr Nikola B. Šaranović

Centralni dio tribine zauzelo je predavanje prof. dr Branislava Radulovića "Sula Radov: Mit o crnogorskom Sokratu", u kojem je predsjednik Osnivačke skupštine Fondacije Sula Radov govorio o liku, djelu i filozofiji, kako je kazao, "osnivača crnogorske škole prirodnog prava." 

Uslijedila su izlaganja panelista, studenata Fakulteta pravnih nauka i Humanističkih studija Bogdana Malavrazića i Jovana Cebalovića, koji su ukazali na važnost istraživanja zaostavštine Sule Radova za pravnu istoriju i uopšte pravnu kulturu Crne Gore. 

Moderator tribine bio je mr Luka Laković, student doktorskih studija na Fakultetu za informacione sisteme i tehnologije, koji je, u svojstvu srodnika, između ostalog, prenio porodična predanja o Suli Radovu. 

Tribina je zamišljena kao autonomna studentska inicijativa i forum za diskusiju o pitanjima iz širokog spektra tema. 

Njen naziv je složenica od iuris i student, sa asocijacijom na jurisprudenciju kao pravnu nauku. Cilj je da studenti, umjesto pasivnih primalaca znanja, simbolički budu aktivni stvaraoci prava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:22