sozina, protest / - D.S.
17/07/2024 u 13:21 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U nedjelju novi protest i blokada tunela Sozina

Crmničani koji stoje iza organizacije protesta najavljuju novu blokadu tunela Sozina za nedjelju 21. jul u periodu od 9 do 12 časova, na raskrsnici u Orahovu.

Kako kažu, blokada će biti otkazana samo ako dođe do izglasavanja Predloga za izmjene i dopune zakona o putevima ili dogovora o trajnom rješenju ovog pitanja sa kompanijom "Monteput".

U saopštenju, ističu da njihov protest nije motivisan politički.

- S obzirom na razne manipulacije i neka nastojanja da se u javnosti naš protest ispolitizuje, ovom prilikom apelujemo da se to ne radi, jer su se Crmničani ujedinili upravo na osnovu dogovora da nema mjesta politici u našoj priči. Na 13-ojulski protest nismo pozivali nikog iz političkog života, niti ćemo to ubuduće činjeti, a ko hoće da nam pruži podršku neka glasa u Skupštini ili neka institucionalno, bilo na opštinskom ili državnom nivou, krene u rješavanje brojnih problema koji su prisutni u Crmnici i u ovom smislu očekujemo mnogo veću posvećenost Opštine Bar u narednom periodu.

- Pozvali smo upravu Monteputa da se sastanak o trajnom rješenju prolaska kroz tunel za Crmničane održi u Gluhom Dolu u najskorijem roku, gdje će imati priliku da pokažu odgovornost prema lokalnoj zajednici i ne samo kad je prolazak kroz tunel u pitanju nego očekujemo da ta kompanija ulaže sredstva u razvoj i podršku lokalnom stanovništvu. 

Prema njihovim riječima predlog Monteputa da se daju subvencije lokalnom stanovništvu bez trajnog rješenja je neadekvatan.

- Otvoreni smo za dijalog i konstruktivna rješenja, ali to zahtijeva da nas Monteput tretira kao ravnopravne partnere. Dosadašnji stav Monteputa, kako se ogleda u njihovim izjavama, sugeriše drugačije. Do pravog dijaloga može doci samo ako su istinski voljni da pregovaraju i pronađu obostrano zadovoljavajuce riješenje. Pozivamo Monteput da se uključi u smislen dijalog sa nama kako bismo došli do rješenja koje koristi svima koji su uključeni.

Ujedno želimo da iskoristimo priliku da uputimo izvinjenje svim učesnicima u saobracaju zbog nelagodnosti prouzrokovanih našim protestom, ali mi smo upravo na način gdje smo samo na pola sata blokirali u potpunosti saobraćaj, te nakon toga dozvolili da se nesmetano odvija preko Paštrovačke gore pokazali senzibilitet prema stanovnistvu Crne Gore kao i turistima, ne želeći da bilo kome kvarimo dan, takodje nadamo se da će nas razumjeti da je to bio jedini  način da skrenemo pažnju na naše probleme.

Zahvalni smo svim političkim partijama koje se zalažu ili će se u narednom periodu zalagati za rješenje našeg problema i očekujemo od svih političara iz vlasti, kao i opozicije da nas podrže. Zahvaljujemo se našim Crmničanima, kao i komšijama iz Šestana koji su dali podršku i učestvovali u mirnim, zakonitim protestima u cilju zaštite naših interesa- navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Problem Crmničana riješiti subvencionisanjem putarine ne izmjenom zakona

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 16:50