Урађене операције киле и дебелог цријева / - фото: Министарства здравља
23/11/2021 u 15:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Општоj болници Никшић примjеном лапараскопске хирургиjе урађене операциjе киле и дебелог цриjева

Операциjе су изведене уз помоћ лапароскопског стуба наjсавремениjе 3Д технологиjе, коjи jе будућност савремене лапароскопске хирургиjе

Данас су у Општоj болници Никшић, примjеном лапароскопске хирургиjе, урађене операциjе киле и дебелог цриjева, коjе се нису до сада радиле у овоj здравственоj установи. Услови за извођење ове савремене процедуре, створени су захваљуjући помоћи и подршци Министарства здравља.

image

Урађене операције киле и дебелог цријева

- фото: Министарства здравља

Три лапароскопске операциjе, примjеном наjновиjе технологиjе у минимално инванзивноj хирургиjи, урадила су  два еминентна хирурга из области лапароскопске хирургиjе, хирург са наjвећом сериjом операциjа овог типа, доц. др Игор Крџић, из КБЦ Звездара, сертификовани едукатор и предавач и национални инструктор из области лапароскопиjе и колоректалне хирургиjе и доц. др Михаило Безмаревић, општи хирург са Воjно-медицинске академиjе Београд, сертификовани едукатор и предавач из области лапароскопиjе хепатобилиjарног тракта и панкреаса и горњег гастроинтестиналног тракта, саопштено је из Министарства здравља.

Операциjе су изведене уз помоћ лапароскопског стуба наjсавремениjе 3Д технологиjе, коjи jе будућност савремене лапароскопске хирургиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:03