/ илустрација - фото: ЛАЗАР РУЖИЋ
17/08/2021 u 21:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Сјеверну Македонију са потврдом о вакцинацији или ПЦР-ом

Страни држављани који транзитирају кроз Сјеверну Македонију мораће да прођу у року од пет сати, уз претходно потписану изјаву на уласку

Страни и македонски држављани ће од 1. септембра за улазак у Сјеверну Македонију морати да имају сертификат о вакцинацији, или негативан ПЦР тест, или доказ да су недавно прележали ковид, одлучила је данас Влада у Скопљу.

Како се прецизира, од 1. септембра македонски и страни држаљани ће у Сјеверну Македонији моћи да уђу ако претходно на граничном прелазу приложе сертификат о имунизацији или потврду о прележаном ковиду у посљедњих 45 дана од дана оздрављења или негативан ПЦР тест стар највише 72 сата, преноси РТЦГ.

Према додатним мјерама за заштиту од ковида, грађанима Сјеверне Македоније који се враћају у земљу послије 1. септембра, а немају ниједан од та три докумета, биће одређен карантин од седам дана у кућној изолацији рјешењем Државног санитарног инспектората.

Страни држављани који транзитирају кроз Сјеверну Македонију мораће да прођу у року од пет сати, уз претходно потписану изјаву на уласку коју треба да је приложе граничној контроли на изласку из земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:00