UCG - konkurs / - UCG
02/09/2024 u 08:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UCG raspisao konkurs za upis na osnovne studije u trećem roku

Univerzitet Crne Gore raspisao je danas konkurs za upis na osnovne studije u studijskoj 2024/25. godini, u trećem roku.

Konkurs je objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori kao i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore.

- Podsjećamo, u tekstu konkursa opisani su detalji elektronske prijave putem platforme upisi.edu.me, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Prijava na konkurs se podnosi u utorak, 3. septembra, do 16 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati će imati mogućnost da je podnesu neposredno preko studentske službe odgovarajuće organizacione jedinice u okviru radnog vremena, navode iz UCG.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja, namijenjeni kandidatima koji nisu imali eksterni maturski ili stručni ispit, polažu se 4. septembra 2024. godine. Raspored termina polaganja biće istaknut na internet stranicama organizacionih jedinica.

- Prijemni ispiti, koji predstavljaju dodatni uslov za upis na pojedine fakultete i akademije, održaće se 5. septembra 2024. godine, prema rasporedu koji će biti objavljen na internet stranicama organizacionih jedinica. Prijemni ispiti se organizuju za upis na sljedeće studijske programe: Stomatologija, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, Sportski novinari i treneri, kao i na stručno-umjetničke studijske programe, navodi se u saopštenju.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja biće završeni zaključno sa 9. septembrom 2024. godine, u skladu sa rasporedom organizacionih jedinica.

Univerzitet Crne Gore: Konkurs za upis u ponedjeljak, prijave u utorak

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 20:17