Удружење подстанара протестовало испред Владе / - Дан
06/06/2021 u 19:08 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Удружење подстанара поново позвало Владу да их не дискриминише

Овом приликом позивам све подстанаре у Црној Гори да се ујединимо, направимо снажан фронт који ће нам свима нама донијети боље сјутра, а поготово нашој дјеци, казао је Живковић

Двадесетак чланова Удружења подстанара протестовало је испред зграде Владе како би исказали незадовољство и указали да је Влада дискриминисала ову категорију становника тиме што их није уврстила у Одлуку о субвенцији за утрошену електричну енергију.

Како је представник овог удружења, Драган Живковић истакао, поново ће у понедељак Влади предати захтјеве и поново их позвати да нађу начин како би и они уживали бенефите за субвенцију електричне енергије.

– Главни захтјев ће бити да држава коначно крене да се стара о подстанарима. До сада смо имали једну катастрофално лошу стамбено - социјалну политику, а колико је лоша довољно говори податак да имамо 50.000 празних станова, а имамо и до 30.000 подстанарских породица – поручио је Живковић.

Он је истакао да је то дисбаланс који показује колико је држава „озбиљно” узела у обзир своје грађане.

– Имамо и континуитет понашања државе, према подстанарима, а то је дискриминација у односу на друге грађане. Наша борба је тек почела и сви морамо да се укључимо у ову причу, јер се тиче свих нас. Морамо схватити  да се за нас неће борити нико други осим ми сами. Овом приликом позивам све подстанаре у Црној Гори да се ујединимо, направимо снажан фронт који ће нам свима нама донијети боље сјутра, а поготово нашој дјеци. Јер ако смо ми деценијама пролазили подстанарски живот не морају наша дјеца – поручио је Живковић.

Он је истакао да Удружење наставља још јаче да се бори за подстанаре у Црној Гори, и поручио је подстанарима да се боре за своја права.

– Ово је био један од начина да покажемо колико нас има, да нас озбиљно схвате, узму у обзир. Снага, јединство и храброст нас једино може довести до циља и прекинути некоректну политику државе према својим грађанима – закључио је Живковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:22