Уљаревић / Фото: Срђан Бољевић
09/12/2021 u 10:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уљаревић тврди: Братићка је на препоруку Сање Влаховић добила почасно држављанство

Док многи неподобни претходној власти нису могли радити на УЦГ, Братићка је несметано градила своју акријеру, тврди она

Извршна директорка Центра за грађанско образовање (ЦГО) Далиборка Уљаревић тврди да је министарка просвјете Весна Братић, на препоруку претходне министарке науке Сање Влаховић, добила почасно држављанство у, како тврди, упитној законској процедури. 

- Док многи претходној власти неподобни нису могли радити на Универзитету, Братић је несметано градила академску каријеру- тврди она.

Истакла је да јој премијер Здравко Кривокапић и већина чланова ове Владе вријеђају здрав разум у покушају да се устоличе као апостоли борбе за промјене. 

- Лицемјерно је да Братић говори о заштити новца пореских обвезника. Она је индуковала на стотине поступака пред црногорским судовима због незаконитих смјена у просвјети и култури чије ће исходе плаћати грађани и грађанке.  Иако је кратко била у НВО, Братић није ништа научила о цивилном друштву, нити зна разлику између јавних  функционера и НВО челника. Но, течно говори језиком неких функционера из “тоталитарног режима”  пријетећи да пројекти оних НВО чија јој се критика не допада неће бити подржани из јавних фондова, и уз обећање да ће стварати нове, ваљда подобније, НВО или кад осветнички позива, због налаза емпиријског  истраживања који јој се нису допали, на провјере нашег рада органе у Црној Гори и донаторе. Јавни  функционери долазе и  одлазе, а  кредибилитет  ЦГО-а  је  постојан  и  препознат међу релевантним актерима у земљи и иностранству. Фактички га признаје и Братић, и у складу са својим капацитетима, изражава кроз острашћени ад хоминем напад. На крају, Братићевој се мора признати: подвиг је кад неко уради толико мало, а произведе тако велику штету на свим нивоима- поручила је Уљаревић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:02