Upravni odbor Zavod za zapošljavanje Crne Gore odobrio grant šemu / - ZZZCG
03/10/2024 u 11:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UOZZZCG: Još 500 hiljada eura za zapošljavanje lica sa invaliditetom

Upravni odbor Zavod za zapošljavanje Crne Gore odobrio je grant šemu, vrijednu 500 hiljada eura za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom, sa evidencije nezaposlenih.

– Zavod će sjutra, 4. oktobra 2024. godine, objaviti Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom – grant šema. Bespovratna sredstva će biti namijenjena pravnim i fizičkim licima koja doprinose unapređenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju lica sa invaliditetom a očekivanja su da će, kroz projekte, biti uključeno najmanje 80 lica sa invaliditetom. Javni poziv trajaće mjesec dana, do 4. novembra 2024. godine do 15 časova – saopšteno je nakon danas održane sjednice Upravnog odbora Zavoda, kojom je predsjedavao mr Aleksandar Šipčić.

image

Upravni odbor Zavod za zapošljavanje Crne Gore odobrio grant šemu

- ZZZCG

Tom prilikom je saopšteno da je ova odluka rezultat kontinuiranih napora Zavoda da unaprijedi mogućnosti zapošljavanja i podrži lica sa invaliditetom.

image

Upravni odbor Zavod za zapošljavanje Crne Gore odobrio grant šemu

- ZZZCG

Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom – grant šema biće objavljena na zvaničnom web sajtu Zavoda za zapošljavanja kao i na oglasnim tablama biroa rada.

– Takođe, Upravni odbor je donio odluku da korisnicima sredstava za realizaciju programa javnih radova započetih u 2024. godini odobri dodatna sredstva u iznosu od gotovo 90.000 eura, čime se povećava mjesečna finansijska podrška Zavoda po učesniku programa.

ZZZCG finansira program sa 1,8 miliona za obuku nezaposlenih

Ova sredstva će omogućiti dodatnu podršku za 474 lica kod 158 korisnika, što uključuje različite programe socijalnih, humanitarnih i edukativnih sadržaja – saopšteno je nakon sjednice.

Kako su istakli, očekivanja su da će ove odluke imati pozitivan uticaj na tržište rada i doprinijeti održivosti započetih programa i većem uključivanju lica sa evidencije u radne procese.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 11:53