ilustracija / - FOTO: DAN/G.B.
19/02/2024 u 17:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Policija obilazila škole iz preventivnih razloga

Obilazak je izvršen, između ostalog, i radi upoznavanja sa činjenicama u odnosu na vrijeme, mjesto, obim, tok i način održavanja štrajka

Policijski službenici su danas, shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima, izvršili obilazak škola, prvenstveno iz preventivnih razloga, obavljajući policijske poslove u skladu sa Zakonom, posebno u cilju održavanja javnog reda i mira, bezbjednosti učenika, kao i zbog mogućih neprijavljenih javnih okupljanja, saopšteno je iz Uprave policije.
- Ovo je bio i biće jedini razlog prisustva policijskih službenika u obrazovnim ustanovama tokom trajanja štrajka- navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore Jovan Drašković kazao je danas da pripadnici policije obilaze škole i provjeravaju koliko je ustanova i zaposlenih u štrajku. Tvrdi da su tražili razne informacije, da li je organizovana nastava i koliko ljudi štrajkuje.

- Obilazak je izvršen, između ostalog, i radi upoznavanja sa činjenicama u odnosu na vrijeme, mjesto, obim, tok i način održavanja štrajka i mogućih neprijavljenih javnih okupljanja sa stanovišta javnog reda i mira i bezbjednosti građana, a posebno učenika. Smjernice za naznačeno postupanje su u skladu sa Zakonom izdate usmenim putem od strane nadležnih organizacionih jedinica Uprave policije zaduženih za javni red i mir, rad policije u zajednici i policijsku prevenciju, kao i jedinice zadužene za suzbijanje maloljetničke delinkvencije. U odnosu na navode da je, prilikom sprovođenja ovih aktivnosti, jedan policijski službenik u Rožajama fotodokumentovao zaposlene u jednoj školi obavještavaju da se u ovom slučaju radi na utvrđivanju činjenica, posebno u kontekstu navedenih postupanja policijskih službenika- navode iz UP.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 06:05