Tunel Klisura / foto: D.J.
15/09/2024 u 12:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uprava za saobraćaj: Tunel Klisura ispunio očekivanja

Automatski brojač saobraćaja, koji je instaliran na putu R24 Buča-Lubnice, od 1. avgusta do 31. avgusta tekuće godine registrovao je prolazak ukupno 191.795 vozila, koja su saobraćala na putnom pravcu Berane - Kolašin i obrnuto.

- U prosjeku, kroz ovu dionicu, dnevno je prolazilo 6.187 vozila. Najveća frekvencija saobraćaja evidentirana je uoči i tokom vikenda, a najviše je registrovano 4. avgusta i to 7.758 prolazaka. Ovako visoka frekvencija saobraćaja u ovom periodu bila je i očekivana jer bio špic ljetnje turističke sezone. Prema kategoriji vozila, pomenutom dionicom najviše je prošlo vozila kategorije A1, odnosno putničkih automobila i to 174.156 i oni su činili 91% ukupnog saobraćaja. Takođe, registrovali smo i prolazak teških teretnih vozila i to 2.232, kojima je, napominjemo, zabranjeno da koriste ovu saobraćajnicu, zbog čega apelujemo na vozače da vode računa o tome i ne koriste ovaj putni pravac za prevoz tereta- saopšteno je iz Uprave za saobraćaj.

Naš automatski brojač saobraćaja u istom periodu prošle godine, odnosno od 1-31. avgusta 2023. godine registrovao je 42.221, odnosno prosječno 1.362 vozila dnevno.

Uprava za saobraćaj: U narednih mjesec postaviće signalizaciju od Kolašina prema Jezerima

- Primjetno je da je, nakon otvaranja tunela Klisura došlo do povećanja frenkvencije saobraćaja, jer ovaj putni pravac znatno skraćuje vožnju od opština iz sjevernog dijela zemlje prema centralnom i južnom dijelu. Kako bi se podigao nivo bezbjednosti saobraćaja u kolašnskim naseljima kroz koje prolazi ovaj put, Uprava za saobraćaj je zajedno sa Opštinom Kolašin preduzela aktivnosti koje se tiču postavljanja horizontalne i vertikalne signalizacije na dionici od Kolašina do Jezerina. To je, napominjemo samo prvi korak, a u planu je rekonstrukcija dionice puta od Kolašina do Jezerina, kao o izgradnja obilaznice oko grada- navode saopštenjem.

Naš automatski brojač, od 18. marta kada je otvoren za saobraćaj put Lubnice-Klisura-Jezerine, registrovao je prolazak ukupno 703.958 vozila. Automatski brojač saobraćaja vrši neprekidnu detekciju po smjeru kretanja i kategoriji vozila 24/7.va ih u neku od utvrđenih kategorija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 12:55