foto: uprava za gazdovanje šumama i lovištima / - FOTO: UPRAVA ZA GAZDOVANJE šUMAMA I LOVIšTIMA
08/07/2024 u 12:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uprava za šume: Rasvijetliti slučaj napada na čuvara šuma iz Berana

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima apeluje na Upravu policije i tužilaštvo da što prije rasvijetli slučaj fizičkog napada na čuvara šuma.

Napad se prošle sedmice dogodio u Područnoj jedinici Berane, kada je njihov zaposleni zadobio ozbiljne fizičke povrede i pričinjena mu je značajna materijalna šteta na privatnom vozilu.

Kako navode, šteta je prilčinjena "od strane delikvenata koji svakodnevno uništavaju naše šume u tom području".

- Ovo posebno iz razloga što do danas nemamo nikakve povratne informacije od nadležnih organa o ovom slučaju i njegovim počiniocima, zbog čega upućujemo i javni apel da se rješavanju ovog slučaja pristupi urgentno i bez odlaganja - kaže se u saopštenju.

Obzirom da se, kako dodaju, u Jelovici bespravne sječe teško mogu kontrolisati samo od strane službenika Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, koji svakodnevno dovode u opasnost sopstvene živote, ovim povodom VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković uputio je i molbu prema Ministarstvu odbrane da ukoliko im to nadležnosti dozvoljavaju, upute jedan dio pripadnika Vojske Crne Gore u opštinu Berane u Jelovicu, kako bi nam pružili neophodnu pomoć u zaštiti najvrijednijeg prirodnog resursa.

- Očekujemo u narednim danima pozitivne odgovore sa pomenutih adresa i intenzivnu podršku u odbrani Jelovice, u kojoj su napadnuti kako životi naših čuvara šuma, tako i državni prirodni resursi - zaključeno je u saopštenju.

 

Napadnut čuvar šuma u Beranama

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 23:37