foto: UPSUL / - FOTO: UPSUL
21/07/2024 u 10:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UPSUL: Bolji uslovi za spasioce, brže reagovanje na pozive

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama nabavila je stambeni kontejner za potrebe Odsjeka za traganje i spašavanje na moru, odnosno za boravak posade i smješaj SAR opreme.

Kontejner je smješten u AD Marini Bar, a ovo preduzeće nam obezbijedilo lokaciju na kojoj je postavljen objekat UPSUL-a, koji će koristiti spasioci koji dežiraju 24 sata dnevno, sedam dana nedeljno, tokom čitave godine.

- Nabavkom ovog stambenog kontejnera, radni uslovi spasilačkih jedinica Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama podignuti su na veći nivo, a njihovo reagovanje na pozive za opasnost sa mora biće brži i efikasniji. Ovaj stambeni kontejner nabavljen je u cilju unapređenja sistema Službe traganja i spašavanja na moru,  a sredstva su obezbijeđena iz donacije Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore- navodi se u saopštenju.

image

foto: UPSUL

- FOTO: UPSUL

Pored kontejnera, iz donacije ACV-a nabavljena je i specijalna oprema sa spasioce za boravak na moru koja ima visoke standarde zaštite od UV zračenja.

- Takođe, posebno ističemo i nabavku SAR lutke, koja je u skladu sa IMO standardima za uvježbavanje spasilačkih timova, gdje  Uprava ulaže u konstantnu obuku ljudstva kao ključan faktor za spremnost u hitnom reagovanju- navodi se u saopštenju.

UPSUL: Realizovana vježba i obuka na Luštici

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama nastaviće da unapređuje opremu i uslove za traganje i spašavanje na moru, a sve u cilju brzog odgovora na pozive i podizanja bezjednosti plovidbe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
31. avgust 2024 13:39