Сређивање гробља / - Срђан Бољевић
22/01/2022 u 11:40 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уређење старог гробља код Цркве Св. Ђорђа

Народ се окупио како би се средило и уредило ово старо гробље иза Цркве Св. Ђорђа у некој првој фази, да се почне с његовим уређењем. Ово је гробље предака Подгоричана, каже парох Шљиванчанин

На позив свештенства Цркве Светога Ђорђа данас се одазвао велики број људи, грађана Подгорице, вјерника, који су дошли на старо подгоричко гробље које се налази иза Цркве Светог Ђорђа, каже страјешина Цркве Св. Ђорђа Мирчета Шљиванчанин.

Око педесетак људи се окупило, донијело потребан алат и моторне шеге како би се почело сређивање једног од најстаријих подгоричких гробаља. Ради се сложно, уиграно као да им је то свакодневна рутина. Жене су спремиле послужење како би се подгорички прегаоци у тренуцима паузе окријепили и повратили снагу за наставак сређивања гробља.

- Народ се окупио како би се средило и уредило ово старо гробље иза Цркве Св. Ђорђа у некој првој фази, да се почне с његовим уређењем. Ово је гробље предака Подгоричана. До шездесетих година је било активно гробље, тако да је много значајних личности везаних за живот овога града је овдје сахрањено.  Зато је наша обавеза да чувамо ову светињу и да ово гробље уредимо колико је то могуће и истиче старјешина цркве Шљиванчанин.

Он каже да треба сви заједно да се укључимо да ово гробље пристојно изгледа.

фото и видео: Срђан Ђиђо Бољевић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:08