Požar Piperi
21/07/2021 u 13:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО/ФОТО) Велики пожар у Пиперима, угрожене куће у Стијени Пиперској

Према сазнањима портала Дана поједине куће у Пиперима су угрожене али мјештани и ватрогасци чине све да их спасу од ватрене стихије

У Пиперима је избио велики пожар и екипе подгоричке Службе за заштите и спашавања су на терену и покушавају да локализују пожар који угрожава и поједине куће.

Околином Стијене Пиперске се шири густ дим, а јак вјетар проширује зону коју је захватила ватра. Мјештани и ватрогасци покушавају да зауставе ширенје пожара на мјестима гдје ватрена стихија угрожава куће. У кацију гашења пожара уклјучеби су и авиони Директората за ванредне ситуације.

image

Пожар у Пиперима

- Портал Дана

-У протекла 24 часа припадници Службе заштите и спашавања Главног града реализовали су 16 интервенција које су се односиле на пожаре траве и ниског растиња, аутомобила, хватање гмизаваца- змије и обиласке критичних локација. Пожар који је пријављен у раним јутарњим часовима у мјесту Радећа у Пипере и даље је активан. Изласком припадника Службе на лицу мјеста утврђено је да се ради о пожару великог фронта. Више екипа је ангажовано на гашењу пожара које је отежано због јачине вјетра и неприступачног терена као и због запуштених и неочишћених  имања око стамбених објеката- кућа. Екипе су и даље на терену и прате развој ситуације-наводе из Службе заштите и спашавања Подгорица.

Видео: Иван Петровић Ипе, портал Дан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:34