Abazović i predstavnici vlade na saobraćanju prvog trajekta / - ABAZOVIć I PREDSTAVNICI VLADE NA SAOBRAćANJU PRVOG TRAJEKTA
13/03/2023 u 09:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: Do ljetnje sezone biće kompletirana trajektna flota

Od danas u funkciji još jedan trajekt. Uskoro nabavka još nekoliko trajekata. Prihod će se slivati u džepove građana, a ne tajkuna. Crna Gora na pravom putu", poručio je Abazović

Novi trajekt "30. avgust", donedavno "Prizna", od danas saobraća na liniji Kamenari- Lepetene. Prvom saobraćanju novog trajekta prisustvuje premijer Dritan Abazović, predstavnici Vlade, Morskog dobra, kao i Opština Herceg Novi i Tivat.

Abazović je kazao da država mora da upralja monopolističkim resursima. 

"Od danas u funkciji još jedan trajekt. Uskoro nabavka još nekoliko trajekata. Prihod će se slivati u džepove građana, a ne tajkuna. Crna Gora na pravom putu", poručio je Abazović uz poruku da je potrebno što prije da stignu i novi trajekti.

On je kazao da će država za 15, 20 ili 30 dana imati još jedan trajekt, a da će do ljetnje sezone biti kompletirana flota.

"Radiće se na kupovini broda koji treba da vozi Bar - Bari - Bar - Ankona. Tajkunska politika mora da se završi. Nemamo ništa protiv privatnog sektora, podržavamo sve privatne inicijative, ali da neko drži monopolističke linije mimo zakona - sa tom politikom je završeno i neka niko ne pokušava da ponizi državu Crnoj Gori", kazao je Abazović, piše portal RTCG.

On je zahvalio i kompaniji JU "Biv" koja je u prethodnom periodu ustupila državi trajekt "Vasilije". 

Iz "Morskog dobra" ranije je saopšteno da će do aprila linijom, pored "Vasilija" i 3. avgusta", saobraćati još četiri trajekta.

Posjećamo trajekt 30. avgust je kupljen za 569.000 eura i prethodnih dana je čekao proceduru registracije. Juče je uspješno obavljeno probno pristajanje na dokove u Kamenarima i Lepetanima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:18