Кренула колона из Берана / - Скриншат
04/09/2021 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО - ФОТО) Беранци кренули ка Подгорици да дочекају патријарха Порфирија

Колоне аутомобила иду према Подгорици окићене тробојкама и црногорским заставам

Из Берана су кренуле колонеа аутомобила према Подгорици на дочек патријарха Порфирија испред Храма Христовог Васкрсења. Њима се придружује све више возила. Најављено је да ће дана и из других црногорских градова кренути колоне аутомобила на свечаност у Подгорици.

Свечани дочек патријарха Порфирија биће уприличен вечерас у 18 часова у Саборном храму Христовог васкрсења, гдје ће бити служена свечана доксологија и вечерња служба. Након тога слово добродошлице ће произнијети Високопреосвећени новоизабрани Митрополит црногорско-приморски господин Јоаникије, а након њега сабрање ће благословити и бесједом се обратити Његова светост Патријарх српски господин Порфирије.

Послије њиховог обраћања на бини испред храма услиједиће богат културно-умјетнички програм који ће почети пројекцијом документарних филомова: "Литије" и "Митрополит Јоаникије". У програму ће учествовати: гуслар Ђоко Копривица, фоклорни ансамбл народних игара и пјесама „Ђурђевданско коло” из Подгорице, Даница Црногорчевић, Бранка Зечевић, Фенечки бисери, фрулаш Радован Сукновић, Београдски синдикат и Неверне бебе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:57