Са скупа на Цетињу / - Новости
04/09/2021 u 06:36 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО/ФОТО) Прво вече "свенародног збора" окупило неколико стотина грађана, организатори се жалили на опструкцију Владе

Организатори тврде да им је промијењена локација одржавања збора, да им је био заплијењен камион с бином, није им дозвољено да се прикључе на струју у Музичкој академији и да стално наилазе на саботирања надлежних службеника Владе

"Свенародни збор" који је најавила непризната Црногорска православна црква одржан је синоћ на Студентском тргу на Цетињу, иако је требало да се одржи на Студентском тргу. Организатори сматрају да је и промјена локације опструкцијас државних органа, али је све, ипак, синоћ почело, око 21 сат. Најављено је да ће "свенародни збор трајати од 3. до 5. септембра и током трајања че бити организован музички програм и народно весеље.

Синоћ се на Дворском тргу окупило неколико  стотина грађана.

"Новости" пишу да се умјесто 3.000 људи, као што је најављивано на друштвеним мрежама, на тргу окупило нешто више од 400 особа које су слушале музику са разгласа.

Иза бине биле су биле стациониране три полицијске марице, док је више униформисаних полицајаца обезбјеђивало скуп.

На почетку програма пуштане су новокомпоноване патриотске црногорске пјесме, партизанске корачнице, а константно су се чули повици "Евива Монтенегро", а онда су наступили и пјевачи. Весеље је отворио хор сплетом партизанских пјесама, што је масу одушевило.

Као примјер опструкције организатор збора истиче помјерање мјеста одржавања јер им је саопштено да он неће бити на Дворском тргу, како је најприје планирано, већ на Студентском тргу.

Раније данас, из непризнате ЦПЦ су саопштили и да саботирањима није било краја и да то чине надлежни из Владе.

Истичу да је у питању груба дискриминација која је почела заплијеном камиона са бином, преко премјештања локације гдје се одржава концерт, до тога да им је онемогућено да се прикључе на струју из Музичке академије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 02:48