Почетак вечерње службе / - Ж. Шапурић
07/06/2021 u 18:19 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО - ВИДЕО) Јоаникије: У епископу Методију смо добили достојног архијереја

Након вечерње службе митрополит Јоаникије је рекао да је у Никшић дошао са епископом Методијем по жељи вјерног народа који се обрадовао одлукама Светог архијерејскг сабора

Вјерни народ Никшића у Саборној цркви Светог Василија Острошког Чудотворца дочекао је новоизабране митрополита црногорско - приморског Јоаникија и епископа будимљанско- никшићког Методија.

Након вечерње службе митрополит Јоаникије је рекао да је у Никшић дошао са епископом Методијем по жељи вјерног народа који се обрадовао одлукама Светог архијерејскг сабора.

- Очигледно да је Дух свети устројавао наш Свети архијерејски сабор који се састао послије двије године. Биле су невоље и искушења са епидемијом, али је све овај Сабор надокнадио. Изабрали смо пет нових владика СПЦ, а овдје се догодило нешто што се и очекивало. Наравно, прије него што се догоди сви морамо да се смиримо пред божијом вољом и да сачекамо шта ће Дух свети устројити и шта ће нам Сабор саопштити јер је то тако од почетка, тако је и данас,тако треба да буде до скончанија свијета и вијека - казао је митрополит Јоаникије.

Народ Епархије будимљанско- никсицке, истакао је он, добио је достојног архијереја и духовног пастира Методија којег је Бог обдарио дивним даровима.

Владика Методије је истакао да је свјестан својих слабости и несавршенства које исповиједа пред народом и пред његово " благо, добро и милостиво срце".

-Али исто тако исповиједам и чврсту вјеру у Христа Господа да ће он све што недостаје надопунити и да ће благодат Свете Тројице све што је несавршено усавршити и да ћемо сви заједно, сјећајући се свих наших дивних и светихбогоотаца, од блаженопочившег митрополита Амфилохија, пасавих оних који су у нас уградили и усадили макар и најмање зрнце своје љубави и жртве, да достигнемо висину раста мјере Христове, рекао је између осталог владика Методије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 07:22