FOTO: MUP / - FOTO: MUP
15/07/2024 u 18:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) MUP o požarima i saobraćaju: Situacija pod kontrolom, prevrentivne mjere dale rezultate

Tenutna situacija, vezana za požarnu sezonu i saobraćaju, je pod punom kontrolom i adekvatne preventivne mjere koje su sistemski preduzete dale su vidljive rezultate, navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

- U okviru redovnih preventivnih aktivnosti danas su, generalni direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović i v.d. komandira službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Zdravko Blečić, helikopterom nadgledali područje šireg dijela Podgorice i primorskog dijela države radi osmatranja terena sa povećanim požarnim rizikom - navode iz MUP-a.

Cilj aktivnosti je bio da se iz vazduha sagleda stanje na terenu i da se identifikuju eventualni izazivači požara.

- Trenutno, na osmotrenom području, nema požara koji ugrožavaju materijalna dobra građana ili eko sistem naše države. Uz niz drugih, ovo će biti redovna aktivnost Direktorata za zaštitu i spašavanje kako bi mogućnost pojave požara sveli na minimum, a samim tim i smanjili potencijalnu štetu. Poseban akcenat će biti na identifikaciji i procesuiranju neodgovornih građana koji ne poštuju Odluku o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru za period od 1. jula do 1. oktobra 2023. godine - dodaju u saopštenju.

Takođe, pripadnici Uprave policije: glavni policijski inspektor u Sektoru policije opšte nadležnosti Željko Peković i v.d načelnika za operativni rad granične policije Vaso Janjušević nadgledali su područje granice i stanje u drumskom saobraćaju na tom području.

image
- FOTO: MUP

Tokom nadzora saobraćaj je bio srednjeg intenziteta, a tokom izviđanja i osmatranja iz vazduha na auto – putu i putnim pravcima Podgorica – Cetinje – Budva nisu uočeni veći zastoji i gužve, kao ni vršenje najtežih prekršaja.

image

FOTO: MUP

- FOTO: MUP

- Važno je naglasiti da tom prilikom nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda. majući u vidu da smo ovih dana izloženi ekstremno visokim temperaturama, Direktorat za zaštitu i spašavanje poziva sve građane i širu društvenu zajednicu da pokažemo odgovornost prema prirodi poštujući preporuke nadležnih službi i organa u zaštiti od požara na otvorenom prostoru. Direktorat za zaštitu i spašavanje će sa ostalim subjektima u kontinuitetu pratiti situaciju na terenu i u skladu sa razvojem događaja biti spreman da reaguje na adekvatan i profesionalan način - zaključuju u saopštenju.

Pozivaju građane da pojavu požara prijave na brojeve 112 i 123.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 10:04