/ FOTO: MZD
12/11/2021 u 09:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Забрањују се прославе Нове године на трговима и свадбе, кафићи ће радити до поноћи

Такође ће бити забрањен рад ноћних клубова,а вријеме рада угоститељских објеката ограничиће се до поноћи

Министарка здравља Јелена Боровинић-Бојовић саопштила је данас да ће због непоштовања актуелних мјера бити забрањене свадбе, приватне прославе, а неће бити ни концерата на трговима за Нову годину.

Такође ће бити забрањен рад ноћних клубова,а вријеме рада угоститељских објеката ограничиће се до поноћи.

Забрањује се организовање ученичких екскурзија и излета, приватних прослава и рођендана, а боравак у кућама и становима се препоручује само члановима истог домаћинства.

image
FOTO: MZD

Национална дигитална КОВИД потврда од раније је услов за прелазак државне границе, за боравак у унутрашњости угоститељских објеката, за присуство свадбама (ако их неко планира овога викенда) и за присуство представама и спортским такмичењима.

У међувремену, Влада и даље разматра могућност да се од 1. децембра уведе обавеза посједовања Националне дигиталне КОВИД потврде за комплетну јавну управу - здравство, просвјету, Управу полиције и Војску.

Такође, од 1. децембра, ако ове мјере буду усвојене, Национална дигитална КОВИД потврда биће нужна и за улазак у јавни превоз, тржне центре, теретане, пословне просторе и пословне зграде у којима дјелатност обављају више од три привредна друштва, односно предузетника и објекти површинхе преко хиљаду метара квадратних у којима се врши трговина на мало непрехрамбене робе.

- Сви који су преминули у Црној Гори од 1. маја до данас, а имали су испод 40 година су били невакцинисани. Молим грађане да поштују мјере и да се вакцинишу како би се заштитили од тешких форми болести и смртних исхода, а све надлежне службе одговорне за контолу мјера позивам да буду истрајни на заједничком задатку: сузбијању епидемије- закључила је министарка здравља.

Претходно су нове епидемиолошке мjере биле наjављене за 1. децембар, али jе Боровинић Боjовић саопштила да не искључуjе могућност да оне буду дониjете и приjе тог датума.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 22:13