ФОТО: МИЛИЦА ВУЈИСИЋ / - ПРОТЕСТ СДП-А
14/10/2021 u 13:06 h
Марија Томић, Милица ВујисићМарија Томић, Милица Вујисић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО/ ВИДЕО) Протест СДП-а поводом повећања цијена горива

Протест се одржава, као што jе и наjављено испред сjедишта Министарства финансиjа

У току је најављени протест СДП-а поводом поводом наjновиjег 13-ог повећање горива ове године коjе директно утиче на пад животног стандарда грађана и раст циjена. Члан предсједништва СДП-а Мирко Станић је казао како се налазе ту да би послали јасну поруку министру финансија Милојку Спајићу да је постојеће стање са цијенама горива које дивљају из дана у дан неодрживо, додајући како овако високе цијене утичу на стандард грађана Црне Горе и отежавају посао привредницима Црне Горе тиме што поскупљују и цијену превоза све оно што је битан инпут амо гориво.

– Није истинита теза министра Спајића да држава не може утицати на цијену горива. Може зато што десет еура које грађани не успе у резервоар шест еура иде држави кроз акцизу и ПДВ на укупан износ, а само четири еура је права цијена горива. Држава може утицати тиме што ће смањити свој захват од шест еура, при којем ће се прикупити преко 160 милиона еура ове године од акциза и још минимум 80 милиона еура од ПДВ-а на акцизе и укупне цијене горива – казао је Станић.

Он је истакао како имају јавну подршку свих политичких партија да се акцизе смање и да се смањи цијена горива 15,20,25 центи по литру зависно од врсте горива. Казао је да очекује од предсједника скупштине да закаже хитну сједницу са једном тачком дневног реда.

– Наш предлог закона о смањењу акциза је у скупштинској процедури и у фиокама Алексе Бечића од 18. јануара 2021. године. Птехнодно и идентичан предлог закона предложен је и Влади Душка Марковића још 2018 године. Разлог за овако високе цијене горива лежи у високој акцизи на гориво – јасан је Станић.

Протест се одржава, као што jе и наjављено испред сjедишта Министарства финансиjа.

image

ФОТО: МИЛИЦА ВУЈИСИЋ

- ПРОТЕСТ СДП-А
image

ФОТО: МИЛИЦА ВУЈИСИЋ

- ПРОТЕСТ СДП-А
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:03