/ FOTO: LAZAR RUZIC
18/10/2024 u 11:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Viši sud: Raonić nezakonito reizabran za generalnog direktora RTCG

Viši sud u Podgorici potvrdio je odluku Osnovnog suda prema kojoj je Boris Raonić nezakonito reizabran za generalnog direktora Javnog servisa, potvrđeno je portalu Dan iz ovog suda.

Time je potvrđeno da Savjet RTCG nije sproveo prethodnu pravosnažnu presudu o nezakonitom izboru Raonića iz 2021. 

Prvostepenom presudom bilo je naloženo Savjetu da donese novu zakonitu odluku o izboru generalnog direktora od prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uslove za generalnog direktora po uslovima konkiursa od 16. juna 2021. godine, osam dana od pravosnažnosti presude.

I Viši sud je saglasan je sa tom odlukom.

Ovo je druga po redu drugostepena presuda po kojoj je Raonić nezakonito naimenovan za generalnog direktora u junu prošle godine.

Sud je, između ostalog, konstatovao i da Boris Raonić, na dan raspisivanja konkursa u junu 2021. godine, pa i 6. avgusta iste godine kada je izabran za direktora, nije ispunjavao uslove koji se tiču radnog iskustva, shodno članu 50 Zakona o javnom emiteru.

Sud je utvrdio da je Raonić diplomirao na Pravnom fakultetu 2018. godine, te da je jasno da nije ispunjavao uslov koji se odnosi na deset godina radnog iskustva u nivou kvalifikacije VII1 nivoa obrazovanja.

Raonić ponovo izabran za generalnog direktora RTCG

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 11:41