/ - фото: МУП - архива
26/08/2021 u 17:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада: Горjело ниско растиње, само мали броj шума, ниjе изгорио ниjедан стамбени обjекат

То се наводи у Информациjи о стању пожара у Црноj Гори коjу jе усвоjила Влада на данашњоj сjедници

Пожарна сезона дочекана jе спремно, а општинске службе Директорат за заштиту и спашавање и други субjекти система успиjеваjу држали су стање пожара под контролом. У пожарима ниjе изгубљен ни jедан људски живот, ниjе изгорио нити jедан стамбени обjекат, а наjвећи дио изгорjелих површина чине ниско растиње и трава, док jе само мањи дио шума. Тренутно у Црноj Гори нема нити jедан активан пожар у заштићеним подручjима.

То се наводи у Информациjи  о стању пожара у Црноj Гори коjу jе усвоjила Влада на данашњоj сjедници.

Истичу да у овом тренутку немамо нити jедан активан пожар у заштићеним подручjима националних паркова.

- Планирано jе да, уколико дође до ескалациjе пожара већих размjера, Оперативни штаб за заштиту и спашавање буде у сталном засиjедању и ангажуjе jедан броj возила и ватрогасаца-спасилаца из општина коjе у том тренутку имаjу мањи пожарни ризик, а коjи би били стационирани у угроженим општинама коjе имаjу одговараjуће смjештаjне капацитете, што jе и до сада у неколико наврата био случаj, како би се подигао ниво ефикасности и брзине реаговања, те омогућила замjењивост ватрогасаца-спасилаца на терену - наводи се у саопштењу Владе.

Констатовано jе, како се наводи, да у овом тренутку нема потребе за ангажовањем међународне помоћ по основу споразума о билатералноj сарадњи са сусjедним државама или путем Механизма Униjе за цивилну заштиту Европске униjе и НАТО-а.

- Министарство унутрашњих послова jе задужено да прати ситуациjу на терену и, уколико буде неопходно, одмах информише Владу о потреби слања захтjева за помоћ другим државама и организациjама - закључуjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:23